D’ale Bucurestiului

De vreo 2 luni Primaria sectorului 1 a finalizat o actiune care exprima pe deplin spiritul balcanic: “sa moara si capra vecinului”. Concret, pentru ca pe bulevardul Lascar Catargiu masinile angajatilor din zona sunt parcate preponderent pe trotuar (pentru ca in alta parte nu au unde), “specialistii” din institutia respectiva au decis sa faca ordine. Si pentru asta au implantat stalpi de plastic pe trotuar astfel incat sa blocheze accesul autoturismelor. Au marcat chiar si piste pentru biciclete, lucru nobil de altfel.

Care este rezultatul? Oamenii parcheaza tot in zona, pentru ca nu au unde, unii stalpi au fost smulsi, pistele de biciclete sunt inutile, pentru ca fiecare centimetru patrat de spatiu e folosit si, in final, cred ca abilitatile de soferi ale respectivelor persoane au crescut simtitor.

Tampenia mare este insa urmatoarea: blocarea accesului autovehiculelor fara a oferi alternative. Ce minte poate sa gandeasca in felul asta, nu pot intelege. Trotuarele de pe respectivul bulevard nu au un trafic pietonal care sa le justifice dimensiunile iar traficul de biciclete e aproape inexistent. Si totusi oamenii de la primarie, intr-o abordare destructiv-comunista (sa fie dreptate si sa ii pedepsim pe posesorii de masini) decid sa impiedice accesul masinilor (ca si cand in Bucurestiul asta nenorocit ar fi alte spatii de parcare). Pentru ce, domnilor? Ce ati vrut sa faceti cu acest gest lipsit de sens? Stiti ca o parte din stalpi au fost deja scosi si ca romanii nostri, dominati de instinctul de supravietuire, vor scoate pana la urma si alti stalpi?

Oare chiar nu a observat nici un cap luminat din primarie gestul aberant? Sau “specialistii” sunt atat de mandri de tampenia facuta incat nu sesizeaza non-sensul? Oare cand se va intampla ca angajati de acest gen sa si gandeasca sau macar sa vada intreaga situatie si sa ofere si solutii, nu doar alte probleme?

Articole Asociate

Rares Manolescu

3 x 3

Nu e un test de matematică elementară. E un test de mentalitate pe baza a trei povești diferite. 1.Brazilia, Sao

Citește mai mult
ro_RO